Bazalt Taşı Nedir ?

Merhaba, öncelikle Bazaltın ne olduğu ve nasıl oluştuğu hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz.

Bazalt, volkanik kaya kütlelerindendir. Genellikle Siyah renkte ve kesif yığınlar halindedir. Siyah rengin yanı sıra koyu gri ve açık gri tonlarına da sahip olabilirler. Doğada kütle, damar ve akıntı halinde bulunur. Başlıca özelliklerinden birisi çok sert bir kayaç olmasıdır. Çok sert bir maden olmasından dolayı birçok sektörün vazgeçilmezi olmuştur. Sert ve dayanıklı bir taş olduğundan kaldırım, yapı taşı, demiryolu, köprü malzemesi ve asfalt mıcırı olarak kullanılır. Yüksek sıcaklıklarda eritilen bazaltın taş yünü olarak da kullanıldığı bilinmektedir. Ülkemizdeki rezerv durumu çok yüksek olan bazalt bazı bölgelerde, binlerce kilometrekarelik yerleri örter.

Bazalt taşının küp taşa dönüştüğü madenlerden bir fotoğraf.

Tamburlu Taş Nedir ?

Doğada oluşan farklı renkteki madenlerin ebatlandırılarak doğal yollar ile oluşması yıllar sürebilecekken bu iş için özel dizayn edilmiş yüksek teknolojili makinelerde köşelerinin törpülenip daha pürüzsüz bir hale getirilme işlemine taş tamburlama denir. Bu işlem sonucu elde edilen taşa da Tamburlu taş denir.

Tamburlu Taşlar Nerelerde Kullanılır ?

Tamburlu taşlar, peyzaj uygulamalarının vazgeçilmez, estetik ve en doğal ürünleridir.

Genellikle bahçe düzenlemelerinde kullanılan tamburlu taşlar üretildiği madenin özelliklerine bağlı olarak daha geniş alanlarda da kullanılmaktadır. Örneğin dolomit madeninden üretilen tamburlu taşlar, beyaz ve kristalize bir yapıya sahip olmasından ötürü çatı izolasyon malzemesi olarak da kullanılmaktadır.

Çatıda kullanıldığı gibi zeminde de tercih edilen tamburlu taşlar, 2-4 mm ve 4-6 mm ölçülerinde modern zemin ve yüzey kaplaması olarak kendisine sektörde yer bulmuştur.

Doğal görünümlü yüzey kaplama uygulamaları için 2-4 mm ve 4- 6 mm boyutundaki tamburlu taşlar kullanılır.

2-4 mm ve 4- 6mm boyutundaki tamburlu taşlar dikey ve yatay yüzeylerde kullanılır.

Araç yolları, yaya yolları, iç cepheler, havuz içi, havuz kenarları ve hayal gücünüzün ürettiği tüm projeler için tamburlu taşlar en doğal ve en estetik seçenek olarak kullanılır.

Tamburlu taşlar, beton, baskılı beton, parke taşı gibi sıradanlaşmış yüzey kaplama ve döşeme malzemelerine alternatif olarak üretilmiş doğal görünümlü modern yüzey kaplama malzemesi olarak kullanılır.